I polugodište 2016/17

  1. septembar

Svečani prijem prvaka

Program je započeo himnom, a zatim se roditeljima i učenicima obratio pomoćnik direktora Spasoje Gardašević, koji je poželio puno uspjeha u školovanju i lijepih trenutaka u školi našim najmlađim učenicima. Učitelji I razreda Biserka Marjanović, Milanka Cerović i Momčilo Kosović su pozdravili prisutne i izvršili prozivku učenika. Učenici II razreda su sa svojim učiteljicama Brankom Nikolić, Ankom Mićović i Nadom Kosić i vaspitačicom Tanjom Čolević pripremili bogat program koji je oduševio prisutne. Nakon programa učenicima prvog razreda su podijeljeni udžbenici koje je obezbijedila Opština Nikšić.

  1. septembar

Učeniku IX razreda Marku Kilibardi koji je osvojio Internacionalni sertifikat za osvojeno 1. mjesto na međunarodnom konkursu, stigla je i nagrada na koju smo smi ponosni. Njegov mentor je nastavnica likovne kulture Budimirka Dubretić. Markov umjetnički rad je proizveden kao poster koji je oraspoložio, fascinirao i ohrabrio internacionalne goste na PRIX JEUNESSE 2016.

marko-kilibarda-sertifikat

  1. septembar

Učenici I razreda su sa svojim učiteljima Biserkom Marjanović, Milankom Cerović, Momčilom Kosovićem i vaspitačicom Tanjom Čolević uživali u Nikšićkom pozorištu gdje je izvedena koreobajka „Alisa u zemlji čuda“. Koreobajku izvode članice podgoričke Baletske trupe „Alegro“, u koreografiji Viktorije Strugar. Nastup na sceni u Nikšiću je poklon Pozorišta i Opštine Nikšić, prvacima povodom početka školovanja.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

  1. septembar

Svečanoj ceremoniji dodjele sertifikata za učešće na demokratskim radionicama u  Skupštini Crne Gore prisustvovali nastavnica biologije Snežana Janković i učenik VII4 odjeljenja Vladimir Nikolić.

  1. septembar

Učenicima I razreda predstavnici Centra bezbjednosti održali saobraćajni čas.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

  1. septembar

VEČE POEZIJE I MUZIKE „NIKŠIĆU S LJUBAVLJU“

Predstavljeno literarno stvaralaštvo učenika škole uz pratnju gitare. Gosti su bili i pjesnici koji su govorili svoje stihove: Gordana Sarić, Dušan Govedarica, Sava Radulović i student pravnog fakulteta Tijana Bulatović koja je govorila stihove pjesninkinje Ane Pejović. Hor je izveo pjesme koje je napisala i komponovala nastavnica Dragica Bakić. Program je upotpunjen zanimljivostima o gradu.

  1. septembar

U sklopu aktivnosti “Nikšiću s ljubavlju”,  nastavnici fizičkog vaspitanja Boris Janjić, Novica Gardašević i Ivan Tadić organizovali su mini turnir u stonom tenisu za učenike VII, VIII i IX razreda.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

  1. septembar

U dvorištu naše škole,  učenici II, III i VII razreda učestvovali u akciji sadnje stabla u okviru Eno programa koji ima za cilj da promoviše održivi razvoj. Povodom obilježavanja Dana mira njihova nastavnica biologije Snežana Janković koja vodi ekološku sekciju, kao i učiteljice Nada Kosić, Anka Mićović , Biserka Marjanović i Milenija Rajković, ukazale su učenicima na značaj očuvanja životne sredine.

sadjenjedrva

Predstavnici Crvenog krsta su učenicima VIII4  odjeljenja održali predavanje o tuberkolozi, jer je ova sedmica posvećena borbi protiv tuberkuloze.

Učenici odjeljenja III1 su sa svojom učiteljicom Željkom Šćepanović pripremili kreativnu radionicu i čas za roditelje pod nazivom NIKŠIĆU S LJUBAVLJU.

Učenici drugog razreda su prigodnim aktivnostima obilježili Svjetski dan mira. Posadili su „drvo mira“ u školskom dvorištu, a realizovana je i radionica „Svi pripadamo ljudskom rodu“ kojom su koordinirale učiteljice  Branka Nikolić, Anka Mićović i Nada Kosić.

  1. septembar

Roditelji učenika naše Škole i lokalna samouprava obezbijedili su dvije klupe za dvorište i dvije table za košarku.

  1. septembar

 Učenici II i III razreda su sa svojim učiteljicama posjetili Pošćenje.

Aktiv stranih jezika obilježio Dan evropskih jezika izradom panoa koji su postavljeni na centralni pano u Školi.

dsj.jpg

  1. septembar

III sesiji u okviru programa „Vještine za adolescenciju “ prisustvovale pedagoškinja Ana Lalović i nastavnica biologije Snežana Janković. Sastanak je bio posvećen sumiranju iskustava, razmjeni prakse, ali je imao i stručni karakter.

Učenici III razreda su sa svojim učiteljicama Željkom Šćepanović, Natašom Skakavac i Milenijom Rajković u sklopu saradnje sa JU Muzej i Opštinom Nikšić posjetili Bedem. Učenici su imali priliku da saznaju nešto više o Bedemu zatim su izveli na pozornici program koji su pripremili sa učiteljicama , a nakon toga su posjetili Muzej.

  1. septembar

Održan čas posvećen ciljevima održivog razvoja u okviru ,,Najvećeg časa na svijetu“ sa temom – Obrazovanje može promijeniti svijet. Čas su pripremile i realizovale nastavnica geografije Mirjana Vujović i pripravnica Branka Jovović u odjeljenju VII1.

Učenici IV1 i IV 4 odjeljenja sa svojim učiteljicama Ljiljom Đurović i Anom Radojičić imali istraživački čas u prirodi na temu – Insekti. Nosili su lupe i uživali u terenskoj nastavi.

Učenici IX razreda koji pohađaju izbornu nastavu Hemija kroz eksperimente, zajedno sa nastavnicom Ratkom Vulanović propratili “ Dane otvorene nauke“ u zgradi Tehnopolisa  i to Robotiku, a učenici VII 4 odjeljenja sa nastavnicom Snežanom Janković Virtuelnu stvarnost

  1. septembar

Učiteljica Željka Šćepanović je u svom odjeljenju III -1 održala Ogledni čas iz fizičkog vaspitanja.

Učiteljice Ana Radojičić i Ljilja Đurović su sa svojim učenicima IV 1 i IV 4 odjeljenja na času crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti napravile rečnik vrlina. Gost na času im je bila psihološkinja Sanja Nikolić.

  1. septembar

Učenici II 1 i III 3 odjeljenja su sa svojim učiteljicama Brankom Nikolić i Milenijom Rajković propratili “ Dane otvorene nauke“ u zgradi Tehnopolisa i to radionice Nove metode učenja i Nauka kroz multimedijalne digitalne priče, muziku, igru svjetlosti i pozorište sjenki.

Učenici II 2 i II 3 odjeljenja su sa svojim učiteljicama Ankom Mićović i Nadom Kosić posjetili Inovaciono – preduzetnički centar Tehnopolis. Učestvovali su u radionici tokom koje im je timski zadatak bio da smisle priču, izrade od raznovrsnih materijala makete likova i u pozorištu sa efektima svjetlosti i sjenke prezentuju je publici.

03.-07. oktobar

Dječija nedjelja – „Radost djetinjstva“.

Učenici I razreda su sa svojim učiteljima i vaspitačicom pripremili plesne tačke, poeziju i uručene su im dobrodošlice za prijem prvaka u Dječji savez.
Aktiv II razreda je sa svojim učenicima pripremio Dan stvaralaštva, na temu – Radost djetinjstva.
Aktiv III razreda je u dogovoru sa učenicima organizovao aktivnosti vezane za Dan igre.
Aktiv IV razreda je sa svojim učiteljicama, likovno – literarnim radovima doprinio da se panoi u školskom holu dotjeraju.
Učenici V razreda su učestvovali u ekipnom takmičenju u malom fubalu, takmičili su se u trčanju na 20 m.
Aktiv biologije, fizike i hemije je sa članovima ekološke sekcije uređivao školsko dvorište, kao i nastavnica likovne kulture sa njenim učenicima.
Aktiv crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti je sa grupom učenika VII i VIII razreda u školskoj biblioteci odgledao film Orlovi rano lete.
Aktiv stranih jezika organizovao je Dan stvaralaštva i Dan uređenja školske sredine u isto vrijeme tako što su ukrasili po svojoj želji kabinet stranih jezika.
Aktiv fizičkog vaspitanja organizovao je takmičenje u košarci, fudbalu I badminton. Učešće su uzeli učenici VII, VIII i IX razreda.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

  1. oktobar

Učenici VIII razreda koji pohađaju dodatnu nastavu uz biologije, u cilju proširivanja znanja iz oblasti virusa i bakterija,  posjetili su mikrobiološku laboratoriju Opšte bolnice Nikšić sa nastavnicom biologije Snežanom Janković.

Učenici II  razreda su sa učiteljicama Ankom Mićović Nadom Kosić i Brankom Nikolić  postavili izložbu na temu Dječija radost. Izložbu radova rađenih raznovrsnim tehnikama i njihovim kombinacijama posjetili su roditelji učenika

7.oktobar

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, učenici odjeljenja IV-2 i IV-3 su zajedno sa svojim učiteljicama Svetlanom Vicković i Žanom Matović posjetili Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju . Pored druženja i lijepih pozdrava, korisnike centra je naročito obradovao manji literarni program, kao i pokloni koje su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljicama. Druženje je proteklo u prijatnom raspoloženju, učenici naše Škole su bili prepuni utisaka.

  1. oktobar

U saradnji sa Opštinom Nikšić – Sekretarijatom za kulturu , sport, mlade i socijalno staranje, iz Kancelarije za prevenciju bolesti i zavisnosti, Ratka Jakšić je sa učenicima VII i VIII razreda odradila radionice na kojima je učenicima rekla nešto više o pojmu prevencije, zdravlju, faktorima rizika , zatim je razgovorala sa njima o tome koliko su oni odgovorni.

Učenici IV 2 i IV3 odjeljenja su sa svojim učiteljicama Svetlanom Vicković i Žanom Matović  održali čas iz prirode i tehnike u gradskom parku. Tema: Životinje oko nas. Učenici su uživali u istraživačkom radu.

  1. oktobar

Povodom početka implementacije programa Eko-škole, Zavod za školstvo je organizovao konferenciju Sprovođenje programa „Eko-škole u Crnoj Gori“ kojoj je prisustvovala nastavnica biologije Snežana Janković. Na konferenciji je predstavljen program međunarodne Eko-škole, kao i sprovođenje programa Obrazovanje za održivi razvoj.

ešk.jpg

  1. oktobar

U okviru nastave prirode i društva, učenici II razreda su organizovali međuodjeljensku izložbu na temu ,,Predmeti iz kuće mamine bake“. Učenici su donijeli i izložili razne predmete koji su se koristili u prošlosti, prije savremenih industrijskih i tehnoloških dostignuca.  Časom su koordinirale učiteljice Branka Nikolić, Anka Mićović i Nada Kosić.

  1. – 19. oktobar

SEECEL preduzetnički kamp održan u Šibeniku, promocija i podjela svih iskustava i postignuća, učestvovalo više od sto škola iz osam zemalja. Iz naše škole prisustvovale direktorica Nada Dubljević, pedagoškinja Ana Lalović i učenica Željana Kosić.

  1. oktobar

Evropski dan za borbu protiv trgovine ljudima – učenicima naše Škole na prvom nastavnom času je govoreno o trgovini ljudima, kao i samom značaju da se protiv toga borimo

VII1.jpg

  1. – 23. oktobar

Cetinje – jedna priča

Učenici VII razreda učestvovali su u realizaciji Časa istorije u prijestonici „Cetinje – jedna priča“. Realizovane su brojne aktivnosti kroz koje su učenici obogatili svoje znanje.

 

  1. oktobar

Učiteljica Branka Marković održala je ogledni čas iz matematike u V3 odjeljenju. Učenici su putem aktivnih metoda učenja naučili da pismeno oduzimaju višecifrene brojeve. Učiteljica je svojom kreativnošću učinila čas zanimljivim i primjerom dobre prakse. Času prisustvovale učiteljica Biljana Radojević i zam.pedagoga Milica Striković.

 

  1. oktobar

Učenici I i V razreda uživali su na predstavi „Sunčica i Luna“ u Nikšićikom pozorištu.

 

  1. oktobar

Učiteljica Milenija Rajković održala je ogledni čas iz fizičkog vaspitanja u III3 odjeljenju. Upotrebivsi adekvatna sredstva i pomogala čas je učinila interesantnim i djeca su uživala u osmišljenim aktivnostima. Ovakvim načinom rada podstakla je razvoj brzine, koordinacije pokreta, ravnoteže kod djece. Času prisustvovale učiteljica Svetlana Vicković i zam.pedagoga Milica Striković.

 

  1. oktobar

Edukativna prezentacija koja ima za cilj da đeci s posebnim obrazovnim potrebama omogući pristup obrazovanju, racionalno i operativno obezbijedi postizanje razvojnih i obrazovnih postignuća kroz individualizovanu, dodatnu podršku, za po jednog predstavnika stručnih službi osnovnih škola iz Nikšića i Danilovgrada, održana je danas u našoj školi od strane predstavnice Zavoda za školstvo savjetnika za inkluzivno obrazovanje Anite Marić.

ep.jpg

 

  1. oktobar

Učenici II i III razreda su sa svojim učiteljicama uživali u predstavi „Sunčica i Luna“ u Nikšićkom pozorištu.

suncica-i-luna2

 

  1. oktobar

Učenici III1 odjeljenja pripremili su kreativnu radionicu na temu ,,Vrijednim radom do uspjeha“. Naši mali kreativci su pripremili izvještaj o postignućima odjeljenja za I klasifikacioni period. U svom izvještaju učenici su se osvrnuli i na probleme koje su imali u toku ovog perioda kao i na predloge za otklanjanje istih. Radom koordinirala učiteljica Željka Šćepanović.

 

  1. novembar

Specijalnu pohvalu na foto konkursu – Najljepša je Crna Gora ostvario je učenik IX razreda naše Škole Marko Kilibarda. Naziv fotografije: Susret neba i zemlje

Jedan od nagrađenih učenika je i Igor Pajović , učenik IX razreda. Naziv fotografije: Crkva u Kusidama

Mentorka: Budimirka Dubretić
Oni će se predstaviti na izložbi fotografija koja će biti otvorena u petak, 4.11.2016. godine, u 18 sati, u izložbenom prostoru Prirodnjačkog muzeja CG.

crkvaukusidamasusretnebaizemlje

  1. novembar

Učiteljica Milanka Cerović održala ogledni čas iz matematike u svom odjeljenju I 2. Operativni cilj časa je bio da učenici razlikuju i imenuju krug, kvadrat, pravougaonik i trougao. Brojnim aktivnostima podsticala i motivisala naše najmlađe učenike da daju svoj doprinos. Času prisostvovala pedagoškinja Ana Lalović , učiteljica Biserka Marjanović , učitelj Momčilo Kosović i vaspitačica Tanja Čolević.

 

  1. novembar

Dječji savez Nikšića, uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo, u okviru projekta: Nenasilna komunikacija, tolerancija i uvažavanje različitosti realizovao je u našoj školi radionicu za učenike VI, VII i VIII razreda.
Osnovni cilj projekta je pedagoški rad sa djecom u kojem se pažnja usmjerava na modele nenasilnog ponašanja i učenja uloga kroz organizovani oblik angažovanja i socijalizacije djece u tom najosjetljivijem periodu života.

 

  1. novembar

U izložbenom prostoru Prirodnjačkog muzeja izložbi fotografija i dodjeli nagrada prisustvovali naši nagrađeni učenici Marko Kilibarda i Igor Pajović sa njihovom mentorkom Budimirkom Dubretić.

 

  1. novembar

Učenici III 1 odjeljenja, pripremili su PowerPoint prezentaciju o značaju zanimanja kojima se ljudi bave, kao i o značaju novca koji se dobija kao nadoknada za obavljeni rad. Svaki učenik je govorio o po jednom zanimanju, a ostali su slušali, postavljali pitanja i po potrebi dopunjavali izlaganje svog druga ili drugarice. Učenici su na kraju časa kao zaključak izjavili da je svaki posao podjednako važan, a da je najvažnije da se obavlja savjesno i s ljubavlju. Časom je koordinirala učiteljica Željka Šćepanović.

iii1pp

 

  1. i 10. novembar

Održan kviz znanja iz informatike koji je organizovala  nastavnica informatike Nada Orbović u trajanju od dva školska časa.

 

  1. novembar

Učenici VII3 odjeljenja su danas pripremili prezentaciju o fizičko – geografskom položaju Evrope. Časom koordinirala nastavnica geografije Danica Pantović.

vii3

Predstavnici ekološke sekcije i građanskog vaspitanja u dvorištu škole postavili hranilice i kućice za ptice. Aktivnostima su kordinirale nastavnica biologije Snežana Janković i nastavnica istorije, geografije i građanskog vaspitanja Mirjana Vujović.

ek.jpg

 

  1. novembar

Učenici trećeg razreda su sa svojim učiteljicama Željkom Šćepanović, Natašom Skakavac i Biserkom Marjanović posjetili Poštu. Učenike su dočekali službenici Pošte, zatim ih je gospođa Gordana Cerović provela kroz prostorije gdje se doprema i šalje pošta. Djeca su pripremila adresirana pisma, kupili markice i poslali ih.

 

  1. novembar

Održana audiciju na kojoj su se predstavili učenici koji će svoj talenat u muzici i plesu predstaviti na glavnoj audiciji u okviru manifastacije “ Crna Gora u ritmu Evrope“.

 

  1. novembar

Nastavnica građanskog vaspitanja Mirjana Vujović je sa učenicima VII-3 odjeljenja odradila radionicu o „Pubertetu“. Učenici su radili po grupama i bili jako zaintresovani za temu radionice i pokazali zavidno znanje i kreativnost.

pubertet.jpg

Održana audicija u okviru manifestacije “ Crna Gora u ritmu Evrope“. U brojnoj konkurenciji prijavljenih učenika iz svih škola , četri učenice naše Škole su svojim talentom oduševile žiri i prošle u dalji dio takmičenja koji će biti u Podgorici a to su učenice  Đina Perović V1,  Anđela Milović VI2, učenice VII1 odjeljenja Nađa Perović i Anja Urošević. Koordinatori ispred škole su bile: vaspitačica Tanja Čolević i pedagoškinja Ana Lalović.

  1. novembar

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta 20. 11., učenici III 1 odjeljenja su pripremili kreativnu radionicu na kojoj su govorili o pravima djece ali i njihovim obavezama i dužnostima. Učenici su ukrašavali slova – naslov radionice, a zatim od svakog slova smišljali novu riječ koja simbolizuje njihova prava. Radionicom je koordinirala učiteljica Željka Šćepanović.

svjedskidd

  1. novembar

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta , pripremljeno je Veče talenata na kom su se predstavili talentovani učenici naše Škole. Program je vodila učenica VII3 odjeljenja Jelena Međedović. Na početku programa Jelena je prepunoj sali poželjela dobrodošlicu i upoznala ih kada su se djeca izborila za svoja prava. Nakon toga je predstavila naš školski hor kojim rukovodi nastavnica Dragica Bakić . Prvu kompoziciju „Djeca svijeta“ je izveo oktet uz pratnju hora, a zatim je hor izveo kompoziciju „Muzika naša“..
Učenica V razreda Vukotić Milica je na violini izvela „Horovod“.

Jelena Pavićević učenica IV razreda je roditeljima postavila nova pravila. Zatim je folklor izveo „Igre iz jugoistične Srbije“.
Marko Lazović učenik VIII razreda je na gitari izveo „Igru“ a zatim je Perović Lucija učenica IX razreda „Odu radosti“ izvela na trubi. Nakon njih učenica VIII razreda Milica Knežević se predstavila svojom recitacijom „Sanjam“. Prisutni su uživali uz latino-američki ples. Da naši najmlađi učenici imaju talenta za glumu dokazali su učenici IV razreda, Jelena i Petar Kadović. Učenica IV razreda Marija Vujović izvela je recitaciju „Mašta“,  a nakon nje su svoje umijeće predstavili naši plesači sa Cigansko-španskom igrom.

  1. novembar

U našoj školi održan je seminar: Zdravo i pravilno konfigurisanje ambijenta i rada sa kompjuterom. Seminarom koordinirale profesorice informatike Nada Orbovic i Tanja Crvenica. Seminar je bio veoma edukativan, kreativan i poučan, sproveden kroz radionice u kojima su aktivno učestvovali svi učesnici seminara iz Niksica, Podgorice i Budve.

zdravoipk

U okviru projekta Obrazovanje za upravljanje otpadom, koleginice koje su prošle obuku Snežana Janković, Milenija Rajković i Biserka Marjanović i učenici Balša Mrvaljević, Staša Mudreša, Ivana Mićunović, Rajka Pejanović i Aleksandra Milićević prisustvali Waste&art festivalu u Delti. Izložili su eksponate koje su učenici napravljili, a zatim je za učenike pripremljena radionica o reciklaži ,,Oćeš da se igramo?” sa zabavljačem za djecu Žarkom Stanišićem.

wasteiart

  1. novembar

Nastavnica građanskog vaspitanja Mirjana Vujović sa učenicima VII1 odradila je
radionicu na temu: Pubertet, adolescencija. Radionici prisustvovale pedagoškinja Ana Lalović i nastavnica biologije Snežana Janković. Učenici su brojnim aktivnostima koje je nastavnica pripremila aktivno učestvovali i istakli značaj ovog perioda za razvoj djeteta.

 

pubertetia

Nastavnica tehnike i  informatike Nada Orbović održala ogledni čas. Učenici VI2 pokazali znanje iz oblasti: Virusi i antivirusi, bili aktivni i dali doprinos uspješnoj realizaciji časa. Zastupljena je bila i vršnjačka edukacija , učenice IX razreda pripremile su prezentacije za svoje mlađe drugare. Času prisustvala pedagoškinja Ana Lalović.

oglcasinf.jpg

  1. novembar

Učenici IV- 1 i IV-3 odjeljenja sa sa svojim učiteljicama Ljiljom Đurović i Žanom Matović posjetili gradlište.

  1. novembar

Povodom obilježavanja DANA CRVENOG KRSTA, u holu škole istaknuti radovi naših učenika. Na likovnom konkursu Crvenog krsta učenica VI1 odjeljenja Majda Tepavčević osvojila je I mjesto – mentorka nastavnica likovne kulture Budimirka Dubretić.

dckmt.jpg

  1. novembar

Nastavnica likovne kulture Budimirka Dubretić održala je ogledni čas učenicima VII3 odjeljenja. Detaljno osmišljen , primjenom raznih metoda i oblika nastavnica je podsticala i motivisala učenike koji su aktivno učestvovali u radu. Času prisustvovala pedagoškinja Ana Lalović.

oglednibuda.jpg

  1. novembar

Predstavnici Đačkog parlamenta su imali priliku da sa gospođom Ljubicom Abramović iz Kancelarije za prevenciju opštine Nikšić odrade radionicu i saznaju nešto više o prevenciji.

djp provi.jpg

  1. decembar

Učenici IV3 odjeljenja su zajedno sa učiteljicom Žanom Matović u susret novogodišnjim praznicima ukrasili svoju učionicu, kako bi prostor u kom borave učinili još prijatnijim.

ucionica IV3.jpg

Učenici IV1 i IV2 odjeljenja su uživali u „putu u prošlost kroz predivne priče bake Stane“. Učiteljice Ljilja Đurović i Biljana Zarubica su osmislile čas. Učenici su uživali u predivnim pričama bake Stane.

pricebakestane.jpg

  1. decembar

Vodeći računa da učionice budu prijatno, udobno i dopadljivo mjesto  za one koji u njima borave , kao i za one koji ga obilaze, učenici II razreda su realizovali radionicu „Praznici nam stižu“. Radioničarskim radom su koordinirale učiteljice: Branka Nikolić, Anka Mićović i Nada Kosić.

 

  1. decembar

Naši dragi prvaci su danas uživali u predstavi „Nodi – lijepe riječi”, koja je izvedena u svečanoj sali naše Škole.

nodiIrazred.jpg

 

  1. decembar

Učenici III1 odjeljenja,njihovi roditelji i učiteljica Željka Šćepanović su prisustvovali  II Goalball turniru za osobe sa oštećenim vidom koji organizuje Organizacija slijepih za Nikšić, Plužine i Šavnik i Goalball klub Nikšić uz pokroviteljstvo Paraolompijskog komiteta Crne Gore u okviru obilježavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.goalballturnir.jpg

 

  1. decembar

Uručene medalje i diplome najboljim takmičatima turnira u badmintonu.

dodbagdip.jpg

Učenici III razreda sa svojim učiteljicama Željkom Šćepanović, Natašom Skakavac i Milenijom Rajković posjetili su Crveni krst i uručuli im dio pomoći koju su prikupili u okviru akcije koja je organizovana povodom Dana crvenog krsta. Učiteljica Željka Šćepanović je napisala pjesmu „Hvala “ i uručila je predstavnicima Crvenog krsta.

posjetacz.jpg

 

  1. decembar

U školi održana promocija knjige „Mozaik Crne Gore“, autora Slobodana Drobnjaka i Ilije Bulajića. Ova bibliografija pruža uvid u značajne događaje i ličnosti koje su obilježile crnogorsku istoriju i predstavlja pravi mozaik kulturnog i istorijskog nasljeđa. Teme prati više od 40 fotografija. Recenziju su uradili mr Sait Šabotić i mr Novica Gardašević.

  1. decembar

Učenici odjeljenja II1  i njihovi roditelji su zajedno sa učiteljicom Brankom Nikolić ukrasili učionicu povodom novogodisnjih praznika.brankaucionica

  1. decembar

U saradnji sa kancelarijom za prevenciju Opštine Nikšić održana radionica „Rizične situacije – izazovi i izbori“.  Predstavnici Đačkog parlamenta su aktivno učestvovali u radu radionice čiji je cilj vježbanje i učenje socijalnih vještina.

djprizsit.jpg

 

Predstavnici Đačkog parlamenta su sa nastavnicama Anom Perunović, Mirjanom Vujović, Rajkom Đukanović i pedagoškinjom Anom Lalović doprinijeli da hol Škole bude u duhu predstojećih praznika. Tako su u susret Novoj godini okitili jelku, i ukrasili hol, dok su ulazna vrata uz kreativnost naših talentovanih učenika Marka Kilbarde i Miloša Marušića kao i nastavnice Rajke Đukanović dočarali pravu zimsku idilu.

kicenjejelke.jpg

Učiteljice: Branka Nikolić, Anka Mićović, Nada Kosić sa svojim učenicima

dotjerali su učionice u skladu sa zimskom atmosferom i predstojećim praznicima.

Da naši učenici znaju šta znači prijateljstvo i da ispoštuju data obećanja pokazali su učenici odjeljenja VIII1. Oni su zajedno sa njihovom razrednom, nastavnicom matematike Ljiljanom Vujačić osmislili pano o prijateljstvu koji je istaknut u holu škole, kao i obraćanje Odjeljenskom vijeću VIII razreda

prijateljstvo

  1. decembar

Povodom Međunarodnog dana planina, poznati alpinista Drago Vujović je učenicima odjeljenja VI2 govorio o ekspediciji 2010. godine kada je sa članovima PSK Javorak Đorđijem Vujačićem i Markom Blečićem osvojio Mont Everest. Ovu aktivnost već par godina u saradnji sa Dragom organizuje nastavnica geografije Mirjana Vujović. Času je prisustvovala i pedagoškinja Ana Lalović.

medjdanplanina

Učenici odjeljenja V2 uživali su u edukativnoj radionici „Priroda, djeca, mašta“ koju je za njih pripremio gospodin Žarko Vučinić. Ukazao im je na značaj boravka u prirodi kroz brojne osmišljene aktivnosti.

zarkov

  1. decembar

Pano u holu Škole u susret novogodišnjim praznicima osmislila nastavnica likovne
kulture Nada Ivanović, naš talentovani učenik IX razreda Marko Kilibarda dao doprinos zajedno na nastavicom.

glpano

  1. decembar

Učenici prvog razreda su uz pjesmu, igru i slatkiše koje su za njih pripremili roditelji, zajedno sa učiteljima Biserkom Marjanović, Milankom Cerović, Momčilom Kosovićem i Tanjom Čolević kitili učionice „u susret novogodišnjim praznicima“.

  1. decembar

Naša škola je bila domaćin bivšim učenicima, a sada uspješnim odraslim ljudima koji su proslavljali 30 godina polumature – generacija 1978/79. Kroz kratak program pokušali smo da ih vratimo u djetinstvo i đačko doba.

bivuce

  1. decembar

Učenici odjeljenja VII1 i VII2 su imali priliku da od strane gospođe Milene Raičević saznaju nešto više o pojmu speleologije, o pećinama na teritoriji naše zemlje, o njihovom nastanku i sl. Času prisustvala i nastavnica geografije Mirjana Vujović.

  1. decembar

Održano je takmičenje recitatora V razreda u vidu javnog časa u holu škole. Času su prisustvovali roditelji koje je oduševila govornička vještina, fikcija i kreativnost djece. Na osnovu procjene žirija odabrane su tri najbolje recitacije. Prvo mjesto osvojila je učenica V2 Maja Perošević koja je recitovala poetski tekst „Jedna je moja Crna Gora“, drugi plasman je pripao Andriji Ašaninu, a trećeplasirana je Isidora Asović. Nagrađeni učenici su dobili diplome. Takmičenje je organizovao Aktiv V azreda, učiteljice Biljana Radojević, Vesna Miljanić i Branka Marković.

 

  1. decembar

Centrali pano u holu škole krasi naslikana zimska idila koju je uradila nastavnica likovne kulture Iva Stanišić, a čestitku povodom predstojećih praznika osmislile  su I uradile nastavnice Marina Radović i Rajka Đukanović.

ivina-slika

zimskaidila

 

 

  1. decembar

Učenici II razreda su u Nikšićkom pozorištu uživali u predstavi “Cirkuski majstori”.

zimska-idila

  1. decembar

Učiteljice II razreda: Branka Nikolić, Anka Mićović i Nada Kosić su realizovale ogledni čas. Nastavne sadržaje iz svih oblasti tematski su objedinile metodičkim i didaktičkim prožimanjem adekvatnih aktivnosti i nastavnih sredstava čime su ostvarile integracijsko učenje. Stečena znanja i vještine učenika proširile smo i praktično primijenile unapređujući ih kvalitativno i funkcionalno. Učenici su čitali, govorili, javno nastupali, računali, pisali, pjevali, plesali, slušali, istraživali i timski radili, učili od svojih vršnjaka, družili se i bolje upoznavali. Značaj prazničnih dana, radosti, saradnje, lijepih želja i humanih djela posebno su  istaknuti tokom kićenja zajedničke jelke i kolektivne diskusije. Času su prisustvovale koleginice: Biljana Radojević, Branka Marković, Vesna Miljanić, Ljiljana Đurović, Biljana Zarubica, Milenija Rajković, Nataša Skakavac i Žana Matović.

26. decembar

Učenici odjeljenja III1 priredili su humanitarnu priredbu kojoj su prisustvovali roditelji , kako bi prikupili novac za liječenje Anđele Petrović i z Kotora. Pripremili su igre, pjesme, recitacije i kratku lutkarsku predstavu Programom je koordinirala učiteljica Željka Šćepanović.

 

  1. decembar

Učiteljica Žana Matović u svom odjeljenju IV3 održala ogledni čas iz prirode i tehnike. Cilj časa je da učenici znaju čvrste materije, tečnosti i gasove kao i da znaju da uoče razliku između materija i materijala. Času prisustvovale koleginice iz aktiva: Svetlana Vicković, Anka Mićović, Nada Kosić i pedagoškinja Ana Lalović.

 

  1. decembar

Učenici prvog razreda sa svojim učiteljima Biserkom Marjanović, Milankom Cerović , Momčilom Kosovićem i vaspitačicom Tanjom Čolević pripremili međuodeljensko druženje uz pjesmu i igru i tako, na zadovoljstvo svih, uspješno proslavili završetak prvog polugodišta.

Biserka.jpg

 

Za učenike VI i VII razreda u holu škole pripremljena žurka za završnicu prvog polugodišta. Sa učenicima su bili njihove razredne starješine.

zurka.jpg

  1. decembar

Učenici odjeljenja IV2 su se roditeljima pred odlazak na praznični odmor predstavili programom pripremljenim povodom Nove godine. Oni su pjevali, igrali, recitovali, a kroz nekoliko skečeva prikazali i zavidno glumačko umjeće. Priredbu sa učenicima osmislila učiteljica Svetlana Vicković.

 

  1. decembar

Održan Novogodišnji bazar koji su pripremili učenici zajedno sa nastavnicima i roditeljima, a koji je huminatarnog karaktera. Sav prihod je uplaćen za liječenje Anđele Petrović, učenice JU OŠ „Njegoš“ Kotor.

  1. decembar

Učenici VIII i IX razreda su sa svojim razrednim starješinama uživali u žurci koja je organizovana za njih.

zzurka.jpgr.